Panik inför fortsättningskursen

Idag vaknade jag stressad över att det är under en månad till fortsättningskursen börjar hos Roger. Alice & jag har tidigare gått valpkurs och allmänlydnad vilket gick väldigt bra. Sen kom alla trotsperioder en hund har och jag tappade suget. Vilket fick resultatet att allt gick åt pepparn. Men skam den som ger sig.

Att ta tag i det utan ett mål kändes för mig lite väl hopplöst, men en kurs att träna inför? Det lät bra just då. Så vi anmälde oss till Roger Åbergs fortsättningskurs. Då jag gått kurs hos Roger förut, med en annan hund, och gillade den kursen så blev det så.

Det var då sex veckor kvar och jag tänkte att jag skulle hinna massor på den tiden. Tji fick jag. Nu är det under en månad, och visst vi har gjort några små framsteg. Men det räcker inte. Nu måste jag skärpa till mig, annars kommer två väldigt dåliga saker ske; jag har en ouppfostrad hund & kursen kommer bli väldigt pinsam.

Nåja, nu på morgonen när jag gick upp började jag med att ta ut Sam & Moa själva och lät dem vimsa runt och uträtta det de skulle. Sen tog jag ut Alice och koppeltränade. Det gick över förväntan, vilket var skönt! Ska hinna koppelträna en gång till innan jag åker till jobbet & även hinna träna på att hon inte ska resa sig direkt efter hon har lagt sig när jag säger 'ligg'.

Nu håller vi tummarna för att det här går vägen!

En kvinnas trovärdighet sitter inte i hennes kläder!

Många människor vill göra något för sina medmänniskor, djuren eller naturen. Eller kanske t.o.m alla tre. Det räcker dock inte med att tänka att man vill göra något. Det gäller att ta tag i det. Alla människor har inte råd eller vill skänka pengar. Det är ju dock inte det enda sättet även om jag ibland undrar om folk tror det på allvar.

Människor som tar initiativ och startar nya saker för andra människor, djurens rättigheter eller naturen är fantastiska i mina ögon! Att ha en sådan vilja att man tar tag i saker och inte bara engagerar sig själv utan andra!

Det senaste jag fick upp ögonen för efter att ha läst på sisterdisco.blogg.se var en namninsamling:

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Kort_kjol

Detta är ett enkelt sätt visa ens åsikt som senare kan leda till att du har varit med & hjälpt en annan människa. För även om jag (& många andra) ser det som en självklarhet att en kvinnas trovärdighet inte sitter i hennes kläder, så undrar man om verkligen rättsväsendet gör det då frågor om hur den våldtagna kvinnan var klädd.

Nu sätter vi dit vårt namn för att visa att vi inte tycker det är okej att förödmjuk en annan människa med orelevanta frågor!


Tågresa norrut

14:28 lämnar tåget perrongen imorgon & vi färdas norrut. Det blir nittio minuter tågtid innan vi anländer till Varberg. Ett par dagar spenderas där i trevligt sällskap.

Dock höll det på att inte bli någon resa överhuvudtaget. Beställde biljett på sj.se, vilket kan tilläggas att jag brukar göra, och lyckades såklart kludda till det. Vi ska åka X2000 & när det kom till 'platsreservation' så tänkte jag att det inte spelade någon roll vad jag satt och hoppade över den biten. Vilket var dumt, då jag ska ha Alice med mig. En plats i 'djur tillåtet'-delen är då nödvändigt. Självklart så hade jag även bokat en icke ombokningsbar biljett.

Mitt misstag kom jag på fem minuter senare och fick spendera tjugo minuter i telefonkö. Men väl när det var min tur så var där en kvinna vid namn Emma som fixade allt som var väldigt trevlig & hjälpsam! Allting löste sig som väl var! SJ har fått mycket kritik på senare tid och mycket av det har varit befogat, men det är skönt att få säga något gott om dem!

Skönt iallafall att det bara är nittio minuters färd utan byten. Alice bryr sig inte om hur långt eller vilket skick tåget är i för hon sover bort alltihop, men jag som matte är lite mer kräsen.

Hipp hipp hurra!

Grattis Alice på 1-årsdagen!
<3